Wagencontroleur 2021-09-27T12:14:07+02:00

Wagencontroleur

OBV Training Centre verzorgt de theoretische opleiding tot wagencontroleur. Deze opleiding kan tevens worden gecombineerd met Machinist (VB/BB) en eventueel Rangeerder.

De leeromgeving voor de railbranche
ELVW is speciaal ontwikkeld voor de spoorbranche, alle herinstructies en aanvullende cursussen zijn hierin ondergebracht. Mocht er iets ontbreken, of wilt u een bedrijfsspecifieke module onderbrengen, is dat natuurlijk ook mogelijk!

Functionaliteiten
Wederom staat gebruiksgemak voorop: middels Single SignOn logt u in via ons RailSysteem, waar u al uw afgenomen diensten kunt vinden. In de ELVW staan de essentiele elementen centraal: uw cursussen, (eventuele) cijfers en behaalde resultaten en de resultaten van uw deelnemers. In de cursussen krijgt u inzage in de pogingen van uw deelnemers, kunt u de doorgebrachte tijd bijhouden en kunt u de unieke certificaten, voorzien van code, inzien.

In het najaar brengen wij een sterk verbeterde rapportagetool uit voor de ELVW, deze is middels RailSysteem benaderbaar. Indien u reeds gebruikmaakt van het systeem, wordt u bij ingebruikname op de hoogte gesteld.

Onze opleiding houdt zich aan de voorschriften van de GCU (General Contract for the Usage of Wagons), voornamelijk annex 9, alsmede het COTIF-RID voor Gevaarlijke Stoffen en de beladingsrichtlijnen (Verladerrichtlinien) van de UIC.

Na het doorlopen van het traject van de opleiding gaat de aspirant op examen bij de Stichting VVRV te Zoetermeer. Nadat de kandidaat slaagt voor zijn examen is hij bevoegd als wagencontroleur en kan hij hiermee aan de slag in de praktijk.

Meer info
De opleiding kan bij ons worden gehouden, te Maastricht of Utrecht, maar dit kan ook op locatie van de opdrachtgever; mits er een goede ruimte beschikbaar is, komt OBV Training Centre naar u toe!

Herinstructie
Naast de opleiding tot Wagencontroleur, biedt OBV Training Centre ook een klassikale herinstructie voor (ervaren) Wagencontroleurs. De inhoud van een herinstructie is in ieder geval het opfrissen van de kennis, behandelen van eventuele nieuwigheden en een Q&A. Verder is het mogelijk om maatwerk te bieden; het behandelen van bedrijfseigen regels hoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. De dag wordt afgesloten met een toets en, bij goed gevolg, afgifte van een certificaat.

Diverse herinstructies zijn ook als combi af te nemen, met gunstigere prijsstelling.

Naast de herinstructies voor machinisten en technisch personeel hebben we ook een tweetal algemene cursussen:

  • Bevoegd SpoorBetreder (inclusief pas)

  • Instructie Spoortunnel Delft

Wilt u meer informatie over de diensten en producten van OBV Training Centre?

Neem Contact Op