Machinist VB 2021-09-27T11:58:09+02:00

Machinist VB

De opleiding Machinist Volledig Bevoegd (VB) bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte.

OBV Training Centre voorziet in het theoretische gedeelte, waarna het praktisch gedeelte bij de opdrachtgever (spoorwegonderneming) doorlopen wordt. De opleiding maakt een aspirant tot een machinist met een goede basis voor het vak.

Onze opleiding houdt zich aan de voorschriften van Europese en nationale wet- en regelgeving: de Machinistenrichtlijn 2007/59/EG, Besluit 2011/765/EU, Aanbeveling 2011/766/EU, de Spoorwegwet en het Besluit spoorwegpersoneel 2011. Daartoe dient een opleidingsinstituut erkend te worden. Wij zijn door de Minister/ILT erkend en mogen derhalve deze opleidingen verzorgen.

Het traject
Een spoorwegonderneming zoekt kandidaten middels werving. Na het recruitmentproces bij de spoorwegonderneming wordt de aspirant-machinist aangemeld voor een medisch -en psychologisch onderzoek. Indien deze beide onderzoeken met succes worden afgerond mag een aspirant-machinist met de opleiding beginnen; voldoende scoren voor beide onderzoeken is een permanente vereiste om machinist te mogen worden en te kunnen blijven.

De opleiding begint met een aantal dagen theorie, afhankelijk van het opleidingsrooster, en wordt om en om afgewisseld met praktijk. Hierbij geldt een doorlooptijd van circa 2 à 3 maanden (afhankelijk van de planning). Tijdens de opleiding wordt de theorietraining ruim aangevuld met simulatortraining en oefeningen met digitale of fysieke middelen.

Na het doorlopen van het traject van de opleiding gaat de aspirant-machinist op examen bij de Stichting VVRV te Zoetermeer. Nadat de kandidaat slaagt voor zijn examens kan er een machinistenvergunning aangevraagd worden en is de kandidaat van aspirant naar machinist gegaan. Vanaf dat moment zal de vervoerder opleiding en examens voor infrastructuurkennis en materieelkennis verzorgen.

Meer info
De opleiding kan bij ons worden gehouden, te Maastricht of Utrecht, maar dit kan ook op locatie van de opdrachtgever; mits er een goede ruimte beschikbaar is, komt OBV Training Centre naar u toe!

Herinstructie
Naast de opleiding tot Machinist VB, biedt OBV Training Centre ook een klassikale herinstructie voor (ervaren) machinisten. De inhoud van een herinstructie is in ieder geval het opfrissen van de kennis, behandelen van eventuele nieuwigheden en een Q&A. Verder is het mogelijk om maatwerk te bieden; het behandelen van bedrijfseigen regels hoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. De dag wordt afgesloten met een toets en, bij goed gevolg, afgifte van een certificaat.

Service voor, tijdens en na oplevering
Bij ons stopt service niet bij de voordeur of na oplevering. Als uw applicatie of website is opgeleverd, houdt ons werk niet op. We kunnen de applicatie tegen betaling blijven monitoren en actief meedenken over hoe deze altijd goed kan blijven werken. We houden de veiligheid nauwlettend in de gaten en patchen eventuele veiligheidslekken. Als u wilt, doen wij op uw verzoek ook aanpassingen aan de applicatie.

Servers
Indien u geen eigen servers heeft om de applicatie of website op te laten draaien, is dat geen probleem. Wij bieden u de mogelijkheid om deze onder te brengen op onze servers. Zo bent u verzekerd van de beste hardware. Ook de veiligheid is dan gegarandeerd: deze servers zijn voor veiligheids- en continuïteitswaarborging ondergebracht bij één van de beste managed hostingpartners in Nederland.

Wilt u meer informatie over de diensten en producten van OBV Training Centre?

Neem Contact Op