Lichtgewicht desksimulator voor machinisten in abonnementsvorm

22 april 2020

OBV-Logistiek en advies- en ingenieursbureau Movares komen binnenkort met een desksimulator op de markt voor de (her)instructie van machinisten op het Nederlandse spoorwegnet, de Fame3D-simulator. Deze simulator wordt aangeboden op basis van een abonnementsmodel. Vervoerders Arriva en Keolis zijn de eerste afnemers.

Traditionele simulatoren zijn vaak uitgerust met een bewegend platform en een mock up-cabine. De Fame3D-simulatoren zijn uitgerust met een minimale hoeveelheid hardware: een PC met drie schermen, enkele hendels en een pedaal. Door een speciale opzet is de ervaring voor machinisten vrijwel gelijk aan die bij conventionele simulatoren. De eenvoudige opzet betekent dat deze dienst relatief goed betaalbaar is en door de abonnementsvorm is de dienst ook schaalbaar in geval van groei of krimp.

De simulatoren worden op locatie geplaatst bij de vervoerder en zijn daardoor het hele jaar door beschikbaar voor (her)instructies. De simulator heeft ook een track-builder om het tracé zelf te bouwen en een instellingenmenu waarmee de scenario’s naar wens kunnen worden samengesteld. Hiermee kunnen niet alleen de dagelijkse handelingen geoefend worden, maar ook exceptionele situaties.

Omstreeks de herfst van 2020 zal Arriva de eerste vervoerder zijn die de beschikking krijgt over drie Fame3D-simulatoren, die op diverse locaties zullen staan. Keolis neemt eveneens omstreeks de herfst van 2020 een machinistensimulator af.

Meer informatie?

Sam Alken
+31 (0)6 28825634
s.alken@obv-logistiek.eu

2020-04-22T10:39:13+02:00